Medové perníky

[postlink]https://videorecepty.blogspot.com/2010/12/medove-perniky.html[/postlink]http://www.youtube.com/watch?v=XcPnQjegdGwendofvid [starttext] Medové perníky
5 PL medu,
5 dkg masla,
25 dkg práškového cukru,
2 celé vajcia,
2 žĺtky,
65 dkg hladkej múky,
1 prášok do pečiva,
1 korenie do perníkov,

Postup:
5 PL medu, 5 dkg masla a 25 dkg cukru dáme do hrnca a za stáleho miešania všetko krátko povaríme. Keď sa všetko rozpustí, tak to dáme vychladnúť.
Do misky nasypeme múku, pridáme vajce, korenie a prášok do pečiva a všetko premiešame.
Potom pomaly primiešame rozpustenú studenú!!! medovú hmotu a vymiešame cesto, ktoré necháme asi hodinu odležať, pracovať s cestom môžeme hneď, lepšie je ale počkať do druhého dňa.
Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3-5 milimetrov, vykrajujeme rôzne tvary a ukladáme na plech na papier na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 8-10 minút pri teplote 200 stupňov. Po vytiahnutí hneď potrieme dobre vyšľahaným bielkom.
Upečené pečivo ukladáme na rovnú podložku, neukladáme ho na seba, aby sa nezdeformovalo. Perníky necháme odležať a na druhý deň ich môžeme vyzdobiť.

Poleva na zdobenie perníkov:
20 dkg práškového cukru,
1 bielko,
pár kvapiek citrónu,

Všetko dáme do misy a vareškou vymiešame cukrovú hmotu tak aby netiekla a aby nebola hustá. Z varešky musí jemne kvapkať. Zahustíme cukrom alebo zriedime citrónom. Hmotu vložíme do sáčku na zdobenie a zdobíme.

Pozrite si aj podobný videorecept na medovníky

[endtext]

0 komentárov:

Zverejnenie komentára